Tüm dünyada dondurulmuş gıda kullanımı hızla artış göstermektedir. Bunun sebepleri kadınların iş hayatında artık daha çok yer alması, kısıtlı zamanlarda pratik yemek çözümlerine ihtiyaç duyulması veya uzun saklama koşulları gibi faktörleri sayabiliriz.
Bu Yazının Alt Başlıkları Neler?
- En İyi Derin Dondurucu Markaları ve Modelleri Hangileridir
- En İyi Derin Dondurucu Hangisi
- En İyi Statik ve No Frost Derin Dondurucu Fiyatları
- Statik ve No Frost Derin Dondurucu Fiyatları Karşılaştırması
- Hangi Derin Dondurucuyu Almalıyım
Buzdolaplarının üst veya alt bölümünde bulunan dondurucu kısımları artık birçok ürünü dondurarak muhafaza ettiğimizden dolayı yeterli gelmeyebiliyor. Kadınların da artık eskiye göre çalışma hayatlarında daha çok rol almalarından dolayı hafta içi yapılan yemeklerin daha pratik olanları tercih ediliyor.
Yazın yaz meyve sebzelerini, kışın kış meyve veya sebzelerini derin dondurucuya atarak ilk günkü tazeliği ile saklayabiliyoruz. Derin dondurucular bu konuda da oldukça başarılı.
Hele kurban bayramlarında ise resmen imdadımıza yetişiyor diyebiliriz. Bir çok kişi kurban bayramında etlerini veya yaptırdıkları kıymaları küçük paketler halinde istedikleri an kullanabilecek şekilde derin dondurucularda muhafaza ediyor. Bu yüzden her kurban bayramı yaklaştığında derin dondurucu en iyisi hangisi araştırmaları daha da çok artar.
Bu yazımızda derin dondurucuya dair aradığınız bütün soruların cevabına ulaşabileceğinizi düşünüyorum.
En İyi Derin Dondurucu Markaları ve Modelleri Hangileridir
Yaptığımız araştırmalarda kullanıcılar tarafından memnun kalınan ve en çok tercih edilen derin dondurucu markaları ve modelleri şunlardan oluşmaktadır.
En İyi Derin Dondurucu Markaları ve Modelleri
SIRA | Derin Dondurucu Markaları | Derin Dondurucu Modelleri |
1 | Uğur Derin Dondurucu | Uğur UED 7266 DTK |
2 | Profilo Derin Dondurucu | Profilo DF1024 WFVV A+ |
3 | Bosch Derin Dondurucu | Bosch GSV33VWE0N |
4 | Siemens Derin Dondurucu | Siemens A++ Gs54nvwe0n |
5 | Arçelik Derin Dondurucu | Arçelik 2071 Mb |
6 | Grundig Derin Dondurucu | Grundig GFNE 8300 I |
7 | Beko Derin Dondurucu | Beko Bk 7071 MI A+ |
8 | Vestel Derin Dondurucu | Vestel A+ CDE M1102 |
9 | Altus Derin Dondurucu | Altus AL 609 NF A+ |
10 | Regal Derin Dondurucu | Regal CD 62210 |
En İyi Derin Dondurucu Hangisi
Özellikle her Kurban Bayramında veya yaz aylarında en iyi derin dondurucu hangisi, derin dondurucu fiyatları ne kadar, hangi derin dondurucuyu almalıyım en çok araştırılan konuların başında geliyor. Hem fiyat olarak hem performans olarak derin dondurucu en iyisi listemize göz atmadan kararınızı vermeyin.
Öncelikle hangi özelliklerde ve hangi tip derin dondurucu alacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Bu yüzden yukarıdaki bölümlerde bu konu hakkında olabildiğince fikir vermeye çalıştım.
Şimdi derin dondurucu kullanıcı yorumları, en iyi derin dondurucu markası ve derin dondurucu tavsiyelerinden yola çıkarak hazırladığımız listeye bir göz atalım. Böylece tek tek derin dondurucu araştırarak vakit kaybetmenize gerek olmayacak. Yazımızı okuduğunuzda size en uygun derin dondurucuyu seçebileceğinizi düşünüyorum.
Şimdi en iyi derin dondurucu markalarının en çok satan, en çok beğenilen ürünlerini sizler için açıklayalım. Her markadan kullanıcıların en çok memnun kaldığı derin dondurucular hangisiymiş gelin birlikte bakalım.
En İyi Derin Dondurucu Tavsiyeleri Şunlardır…
1- Uğur Derin Dondurucu
Uğur UED 7266 DTK 7 Çekmeceli Dikey Derin Dondurucu A++ modeli; Uğur derin dondurucu ürünlerinin içerisinde en çok tercih edilenlerdendir.
Uğur derin dondurucu 7 çekmeceli bu modelde bulunan R600a sistemi ile gaz, ozon tabakasına zarar vermez. Bu özelliği ile de çevre dostu olan ugur derin dondurucu doğayı ve geleceğimizi koruyan bir yapıya sahiptir.
Doğadan ilham alınarak tasarlanan ugur derin dondurucunun mor, beyaz ve antrasit renkleri ile kullanıcılara renk seçeneği sunmaktadır. Uğur derin dondurucu fiyatları ve geniş ürün yelpazesi ile kullanıcıların en çok satın aldığı markaların başında geliyor. Ayrıca 3 çekmeceli derin dondurucu veya 5 çekmeceli derin dondurucu seçenekleriniz de oldukça fazla.
Kompresörü sayesinde ısıyı ayarlayarak soğukluk seviyesini korur ve sıcaklık farkı oluşturmaz. Yeterli oranda dondurma yapan soğutucu gıdaları uygun seviyelerde dondurarak ideal kullanım olanağını kullanıcılara sunar.
Uğur UED 7266 DTK 7 Çekmeceli Dikey Derin Dondurucu A++ günlük 18 kg dondurma kapasitesine sahiptir. 258 lt net hacmi bulunmaktadır. Yıllık 219 kwh ererji tüketmektedir. A++ özelliği ile de elektrik kullanım seviyesini dengeler.
Derin dondurucu uğur üzerinde yer alan kademeli sıcaklık ayarı ile gıdalarda istenilen derecede dondurma imkânı sağlamaktadır. T iklim sınıfı özelliği ile de en yüksek sıcaklarda bile normal seviyede çalışabilmektedir. 41 dB ses seviye sistemi ile çalışarak rahatsızlık vermez. Şık modern tasarıma sahip derin dondurucu uğur kullanıcıların memnun kaldığı bir üründür.
Uğur derin dondurucu fiyatları bu model için 7.600 TL civarındadır. Garanti süresi kampanyalı dönemlerinde ücretsiz olarak 7 yıla çıkarılır. Dikey derin dondurucu tavsiyemizde ilk sıradadır.
2- Profilo Derin Dondurucu
Profilo DF1024 WFVV A+ 6 Çekmeceli Derin Dondurucu tavsiye edebiliriz. Çünkü bu ürün kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen profilo derin dondurucu modelidir.
Profilo derin dondurucu 6 çekmeceli; esnek kullanıma uygun tasarlanan fonksiyonel içi sayesinde daha fazla gıda saklamaya olanak tanır. Çekmeceli şık bir tasarıma sahip olan profilo dikey derin dondurucu 6 çekmeceli ile et, balık, tavuk gibi her mevsim dondurulabilecek tüm meyve ve sebzeleri saklayabiliriz.
Profilo DF1024 WFVV A+ 6 Çekmeceli Derin Dondurucu; 6 Çekmece ve 182 litreye sahip kapasitesi ile dondurulan ürünlerin tatlarını ve kokularını birbirine karıştırmadan muhafaza edebilmektedir.
Profilo dikey dondurucu modeli, gelişmiş teknoloji ile tüm çekmece ve bölmelerine eşit ve düzenli aralıklarda havalandırması gıdaların dolap içerisinde kötü koku oluşturmasını engeller.
A+ enerji sınıfı ile % 20 varan enerji tasarrufu sağlar. Yıllık 233 kWh enerji tükettir. Dondurma kapasitesi 22 kg dır. 1 adet büyük olmak üzere 5 adet şeffaf dondurucu çekmecesi bulunmaktadır. 40 dBa ses seviyesi sayesinde sesiz çalışma prensibi düşünülerek üretilmiştir.
Elektrik kesintisi esnasında dondurucu 15 saate kadar ürünleri muhafaza etmektedir. Temizliği de pratiktir. Sadece su ile ıslatılmış bir bez yardımı ile temizliği kolay bir şekilde gerçekleştirilir. Dondurucu özelliği statik olan profilo dikey derin dondurucunun 3 yıl garanti süresi bulunmaktadır.
Kullanıcılar tarafından beğenilen profilo derin dondurucu fiyatları bu ürün için 6.250 TL civarındadır. Dikey derin dondurucu tavsiyelerinde en çok tercih edilenlerdendir.
3- Bosch Derin Dondurucu
Bosch diğer beyaz eşya ve ürünlerinde olduğu gibi dondurucuda da kendini kanıtlamış bir marka olarak karşımıza çıkıyor. Bosch derin dondurucu fiyatları diğer marka ve modellerden bir tık fazla olsa da birçok kullanıcının öncelik tercihi olmaya devam ediyor.
Özellikle Bosch GSV33VWE0N 7 Çekmeceli Derin Dondurucu tavsiye edilmektedir. Bu ürün bosch derin dondurucuları içinde en çok beğenilen modelidir.
Üstün teknolojilerin kullanıldığı ürün 231 lt toplam hacmi ile kullanıcıları tatmin etmektedir. İçerisinde var olan yedi çekmece haricinde BigBox kısmı ile büyük boy dondurulmuş gıdalar için ekstra alan sağlıyor. Ayrıca BigBox bölmesinin üst çekmecesini ve aradaki camlı rafı kaldırılarak büyük boy gıdalar için daha geniş bir alan oluşturulabiliyor.
Ayrıca VarioZone özelliği sayesinde dondurucunun içerisinde bulunan çekmeceleri, bölmeleri çıkarılarak gerektiğinde daha geniş ve büyük bir alana sahip olunabiliyor.
Bosch GSV33VWE0N 7 Çekmeceli Derin Dondurucu da bulunan bir diğer özellik de SuperFreeze işlevidir. Bu sayede dondurucunun iç kısmında ki hava akımının sabit kalmasını sağlar. Yeni eklenen gıdalar ile içerisinde bulunan gıdaların donma süresini birbirinden ayırır. Böylece hem içerisindeki gıdayı hem de yeni eklenen gıdayı SuperFreeze özelliği sayesinde korumaya alır.
Isobutone soğutucu sistemi ile dondurucunun her noktasını eşit ve etkili bir şekilde soğutmasını sağlar. Böylelikle yeni eklenen gıdalarda kısa bir süre içerisinde dondurur. Alarm modülü ile de kapı açık kaldığında ikaz sistemi devreye girer ve sizi uyarır böylece gıdalarda bozulmalar meydana gelmez.
Cold Accumulator işlevi ile de elektrik kesintisi olması halinde tank sıcaklığını korumak ve soğuk havayı serbest bırakmak için sistem devreye geçer. Elektrikler kesildiğinde 24 saate kadar gıdalarda çözülme olmaz.
Ayrıca Low Frost dondurucu özelliğine sahip olan bu bosch marka derin dondurucunun yıllık enerji tüketimi 210 kWh tır. 42 dB ses seviyesi ile gayet sesiz çalışan bosch derin dondurucu fiyatları bu model için ortalama 8.500 TL civarındadır. Garanti süresi ise 3 yıldır. Dikey derin dondurucu tavsiyesi isteyenlerin rahatlıkla seçebileceği bir üründür.
4- Siemens Derin Dondurucu
Siemens derin dondurucu fiyatları yüksekliği ile biraz eleştirilse de kalitesi ve teknolojik donanımı ile kullanıcılardan tam not almayı başarmıştır. Siemens derin dondurucu kategorisinde bizim seçtiğimiz ürün Siemens A++ No Frost 7 Çekmeceli Derin Dondurucu Gs54nvwe0n modelidir. Derin dondurucu önerilerinde ilk sıralarda yer alan bu modelin özelliklerine bakalım.
Siemens A++ No Frost 7 Çekmeceli Derin Dondurucu Gs54nvwe0n öne çıkan özelliklerinden bazıları şunlardır.
BigBox ile büyük gıda maddelerine saklama alanı oluşturur,
No Frost teknoloji havalandırma sistemine sahiptir,
SuperFreezing özelliği ile yeni eklediğiniz gıdaların hızlı dondurulmasını sağlar,
VarioZone özelliği ile raflar ve çekmeceleri kaldırabilirsiniz,
Multi Alarm sistemi sayesinde iç sıcaklığı yükselir veya kapılar açık kalır ise sizi uyarır,
Multi Airflow özelliği ile her düzeyde eşit ve dengeli soğutma sağlar. Böylece gıdalarınızın lezzeti daha uzun süreli korunur.
Siemens derin dondurucu hacmi 328 litre, ses seviyesi 39 dB ve garanti süresi 3 yıldır. Siemens derin dondurucu fiyatı bu ürün için 14.500 TL civarındadır.
5- Arçelik Derin Dondurucu
Arçelik derin dondurucular sandık tipi olsun, çekmeceli olsun güvenle tercih edebileceğiniz derin dondurucu önerilerinin başında geliyor. Arcelik derin dondurucu kategorisinde oldukça çeşitliliğe sahip. Hem no frost hem statik soğutma sistemlerinde arçelik derin dondurucu fiyatları oldukça uygun diyebilirim.
Arçelik 2071 Mb 7 Çekmeceli Derin Dondurucu kullanıcılar tarafından fiyat ve performansı ile en çok tercih edilen derin dondurucu modellerinden birisidir. Bu yüzden arçelik dik derin dondurucunun bu modelini sizler için kısaca açıklayalım.
Arcelik derin dondurucu bu modelinde diğerlerinden farklı olarak Statik soğutma sistemi mevcuttur. Yani No Frost özelliği bulunmuyor. Rahatsız etmeyecek düzeyde hafif karlanma yapabilir. Statik derin dondurucu 7 çekmeceli bölme sayısına sahiptir.
Prosmart Inverter Kompresör özelliği ile sessiz çalışır ve aynı zamanda etkin soğutma sağlar.
Hızlı dondurma özelliği ile gıdalarınızın besin değerini düşürmeden hemen donmasını sağlar.
Kapı yönü değiştirilebilir, ses seviyesi 36 dBA dır. Dondurucu bölme hacmi ise toplam 244 litredir.
E sınıf enerji tüketimine sahip Arçelik derin dondurucu 7 çekmeceli bu ürünün yıllık enerji tüketim miktarı 214,74 kWh‘ dir.
Garanti süresi 3 yıl olan Arçelik derin dondurucu fiyatları bu ürün için ise 7.400 TL civarındadır. Geniş servis ağı ve hizmet kalitesi ile çok tercih edilenler arasındadır.
6- Grundig Derin Dondurucu
Grundig derin dondurucu kategorisinde en çok beğenilen ürün Grundig GFNE 8300 I Çekmeceli Derin Dondurucu modelidir.
Grundig derin dondurucunun bu modelinde hangi özellikler varmış gelin birlikte inceleyelim.
Öne çıkan en büyük özelliği Multi-Switch teknolojisine sahip olmasıdır. Bu sayede grundig derin dondurucunuzu ister soğutucu olarak kullanabilirsiniz, isterseniz sadece derin dondurucu olarak kullanabilirsiniz. Bu yüzden bu modelde grundig derin dondurucu fiyatları biraz daha yüksektir.
240 lt geniş hacmi ile dondurulmak istenen bir çok gıdanın taze bir şekilde saklanılarak dondurulması sağlanmaktadır. Dijital Ekran ve Led aydınlatmaya sahip olması da normal derin donduruculardan farklı olan diğer özellikleridir.
8 geniş bölmesi ve dikey yapısı sayesinde bölmelere koyulan gıdaların görünümünü kolaylaştırır. Gıdaların bölmelere yerleştirilmesi nereye ne koyduğunun dizaynı sayesinde görünmesi kullanmayı pratik hale getirir.
Grundig statik soğutma ile Grundig NoFrostu birbirinden ayıran en büyük özelliği de Duo NoFrost teknolojisidir. Duo teknolojisi dondurucu bölmede karlanma, buzlanma özellik de terleme yapmaz. Gıdaların daha uzun süre daha taze şekilde saklanmasını sağlar. Bunun yanında buz çözdürme gibi artı bir iş yükü çıkarmaz çünkü buz eritme sistemi otomatiktir.
Yıllık 292.2 kWh enerji tüketimi olan Grundig NoFrost derin dondurucu yeni nesil F enerji sınıfı ile üretilmiştir.
Ayrıca ses seviye sınıfı C olan bu marka 39 dBA ses seviyesi ile de sesiz bir kullanım sağlamaktadır. Tek kapılı olan bu grundig marka dondurucunun kapı yönü çevrilebilme özelliği de bulunmaktadır.
En çok tercih edilen Grundig derin dondurucu fiyatları bu ürün için 12.700 TL civarındadır. Garanti süresi ise 3 yıldır. En iyi derin dondurucu önerileri listesinde ilk akla gelenlerdendir.
7- Beko Derin Dondurucu
No Frost soğutma sistemi yerine Statik (klasik) soğutma sistemi isteyenlerin en çok tercih ettiği ürünlerden birisi de Beko Bk 7071 MI A+ Enerji Inox 7 Çekmece Derin Dondurucu modelidir.
Beko derin dondurucu fiyatları uygunluğu ve çok geniş ürün yelpazesi ile en çok tercih edilenler arasındadır. Her aile tipine uygun, her işyerine uygun bir derin dondurucu bulabilmeniz mümkün. Beko sandık tipi derin dondurucular da oldukça beğenilmekte ve kullanılmaktadır.
Sizler için derin dondurucu beko kategorisinde seçtiğimiz Beko Bk 7071 MI A+ Enerji Inox 7 Çekmece Derin Dondurucu bu ürünün özelliklerine kısaca değinelim.
Öncelikle görüldüğü gibi leke tutmayan İnoks yüzeye sahiptir.
Statik soğutma sistemine sahiptir. No frost tercih etmeyenler için iyi bir alternatiftir.
Hızlı dondurma özelliği ile besin değerlerinizi düşürmeden dondurur.
Derin dondurucu bekonun toplam dondurucu bölmesi 7 çekmeceden oluşur. Bu yüzden derin dondurucu 7 çekmeceli arayanlar için idealdir. Ayrıca kapı yönü değiştirme imkanı bulunur.
Ses seviyesi 36 dBA ve yıllık enerji tüketim miktarı 214 kWh dir. Hacmi ise 244 Litredir.
Garanti süresi 3 yıldır. Tabi birçok beyaz eşyada olduğu gibi garanti süresini ek garanti paketi olarak 7 yıla kadar uzatma imkanı bulunmaktadır.
Beko derin dondurucu fiyatları bu üründe ortalama 8.300 TL civarındadır.
8- Vestel Derin Dondurucu
Ana üretim merkezi Manisa da bulunan Vestel son yıllarda kullanıcıların en çok tercih ettikleri marklardan bir tanesi haline gelmiştir. Teknolojik ürünleri tasarlayan Vestel çok geniş bir ürün çeşitliliğine sahiptir. Yerli üretim olması ve vestel derin dondurucu fiyatlarının her bütçeye hitap etmesi ile de kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir.
Vestel A+ 6 Çekmeceli Derin Dondurucu CDE M1102 listemize girmeyi hak etmiştir. Vestel derin dondurucu yorumları ve kullanıcı memnuniyetine bakıldığında oldukça başarılı olduğunu göreceksiniz.
Vestel derin dondurucu bu modelde statik soğutma sistemine sahiptir. Süper hızlı dondurma özelliği ile sonradan dondurucuya eklenen gıdaların, dondurucu da olan donmuş gıdalara hızlı bir şekilde uyum sağlamasına olanak tanır. Bu özelliği ile gıdalarda beklemen kaynaklı oluşan koku ve bozulmalar ortadan kalkar.
220 litre net hacme sahip olan Vestel derin dondurucu 6 çekmecesi ile de daha detaylı ve düzenli bir kullanım imkânı sunuyor. Dondurucunun içerisinde 2 tane hızlı dondurma çekmecesi ve 4 tane normal çekmece bulunmaktadır.
Dondurucunun içinde bulunan ışıklandırma sistemi de kullanımda artı bir kolaylık sağlıyor. 240 kWh enerji tüketimi ve A+ sistemi ile doğa dostu modeller arasında yerini alır. Ayrıca Vestel derin dondurucunun kapağında bulunan özel sistem sayesinde hava sirkülasyonunun önüne geçerek ortamdaki hava karışımını engeller. Bu sayede fazla oluşabilecek enerji tüketiminin de önüne geçiyor.
Akıllı uyarı sistemi ile dondurulmuş gıdalarda bir problem oluştuğunda kullanıcılara sesli bir şekilde uyar vererek böylece gıdaların bozulmasının önüne geçiyor.
Vestel derin dondurucu fiyatları 8.500 TL civarındadır. Garanti süresi 3 yıldır. Dilerseniz 4 yıl daha garanti sürenizi uzatmanız mümkün. En iyi dondurucu olsun ve fiyatı uygun olsun diyorsanız bu ürün tam size göre olabilir.
9- Altus Derin Dondurucu
Altus derin dondurucu kategorisinde oldukça çok seçenek sunuyor. Yatay derin dondurucu, sandık tipi derin dondurucu veya 3,5,6,7 çekmeceli derin dondurucu çeşitleri ile her kesime hitap ediyor. Altus derin dondurucu fiyatlarının diğer markalara göre uygun olması da en çok tercih edilme sebeplerindendir.
En iyi derin dondurucu tavsiyesi Altus derin dondurucu modeli için önerimiz Altus AL 609 NF A+ 6 Çekmeceli NoFrost Derin Dondurucudur. Hemen özelliklerine bir göz atalım.
Beyaz renkte olan ürün Altus AL 609 ENF A+ Çekmeceli derin dondurucunun defrost buz eritme sistemi otomatiktir. Bu nedenle dondurucu bölmede karlanmaya, buzlanmaya sebep olmaz.
A+ enerji sınıfındadır. Enerji tasarrufu sağlanmasına yardımcı olmaktadır. Ürünün günlük dondurma kapasitesi 16 kg dır. Toplamda dondurma kapasitesi 214 lt dir.
Kapı açık ikazı bulunan Altus derin dondurucu mekanik sensör sayesinde kapı açık kaldığında ikaz vererek kullanıcıları uyarır.
Altus derin dondurucunun şok dondurma modülü de bulunmaktadır. Hızlı dondurma özelliği ile bozulma riski bulunan ürünler hızlıca dondurularak bozulma riski ortadan kalkar.
43 dB ses seviyesi ile gayet sesiz çalışarak rahatsızlık vermemektedir. NoFrost özelliği ile de kullanım kolaylığı sağlayan ürünün yıllık enerji tüketimi 281 kwh tır. 24 saatte enerji kullanımı 0.773 kwh tır. Ayrıca elektrik kesintisi ile karşılaşıldığında 18 saate kadar gıdalarda çözülme meydana gelmez.
3 yıl garantisi bulunan Altus derin dondurucu fiyatları 6.500 TL civarındadır. Fiyat ve performans bakımından Altus derin dondurucu yorumları çok memnun edici görünüyor. Her bütçeye uygun bir derin dondurucu bulabilmeniz mümkün.
A101 derin dondurucu kategorisinde veya BİM derin dondurucu kategorisinde sık sık altus mini derin dondurucular satışa sunulmaktadır. En ucuz derin dondurucu arayışında olanlar için iyi bir seçenek olacaktır.
10- Regal Derin Dondurucu
Her bütçeye hitap etmesi ile Regal derin dondurucular da oldukça geniş kullanıcı kitlesine sahip diyebilirim. Yatay derin dondurucu, dikey derin dondurucu, sandık tipi veya düşük hacimli derin dondurucu çeşitleri ile her kullanıcıya bir ürün sunabiliyor.
Regal derin dondurucu yorumları ve kullanıcıların memnuniyeti göz önüne alındığında REGAL CD 62210 ÇEKMECELİ DERİN DONDURUCU modeli öne çıkıyor. Bu yüzden bu modelin özelliklerini kısaca sizler için açıkladım.
Beyaz renkte olan dondurucunun kullanımı dikeydir. Statik (klasik) soğutma sistemine sahiptir. 4 adet çekmecesi 2 adet kapaklı bölme hızlı dondurma kısmı bulunmaktadır. Regal derin dondurucunun mutfak da konumlandırmanıza göre özellikleri arasında bulunan kapı yönü değişimi ile kullanım kolaylığı sağlamaktadır.
Bazı internet sitelerinde en çok satılan yedi üründen bir tanesi olan regal derin dondurucu fiyatı aralığı ve memnuniyet açısından kullanıcılar tarafından tam not almış bir üründür.
40 dB ses seviyesi ile gürültüsüz çalışır. 187 LT net hacmi ve 9 kg günlük dondurma kapasitesi ile her mevsim gıdaları saklama ihtiyacını fazlası ile karşılamaktadır. Enerji sınıfı F olan derin dondurucunun yıllık enerji tüketimi de 246 kwh tır.
Garanti süresi 3 yıldır. Regal derin dondurucu fiyatı bu model için 5.700 TL civarındadır. En iyi derin dondurucu tavsiyesi listesine fiyat ve performansı ile girmeyi hak ediyor.
En İyi Statik ve No Frost Derin Dondurucu Fiyatları
En iyi derin dondurucu tavsiye 2023 listemizde bulunan ürünlerin fiyatları bayilere ve E-ticaret sitelerine göre değişiklik gösterebilir. Firmaların dönem dönem uygun koşullarda kampanyaları da bulunmaktadır.
Firmaların kendi web sitelerinden, media markt derin dondurucu, trendyol derin dondurucu veya hepsiburada derin dondurucu bölümlerinden en iyi derin dondurucu yorumları ve güncel kampanyaları hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Şimdi sizler için seçmiş olduğumuz en iyi no frost derin dondurucu veya en iyi statik derin dondurucu hangisidir? Derin dondurucu hacmi ne kadar? No frost derin dondurucu fiyatları ne kadardır? Statik derin dondurucu fiyatları ne kadardır? birlikte kısaca özetleyerek bakalım.
Statik ve No Frost Derin Dondurucu Fiyatları Karşılaştırması
STATİK VE NO FROST DERİN DONDURUCU MODELLERİ | HACMİ | FİYATI |
Uğur UED 7266 DTK 7 Çekmeceli Dikey Derin Dondurucu A++ | 258 lt | 7.600 |
Profilo DF1024 WFVV A+ 6 Çekmeceli Derin Dondurucu | 182 lt | 6.250 |
Bosch GSV33VWE0N 7 Çekmeceli Derin Dondurucu | 231 lt | 8.500 |
Siemens A++ No Frost 7 Çekmeceli Derin Dondurucu Gs54nvwe0n | 328 lt | 14.500 |
Arçelik 2071 Mb 7 Çekmeceli Derin Dondurucu | 244 lt | 7.400 |
Grundig GFNE 8300 I Çekmeceli Derin Dondurucu | 240 lt | 12.700 |
Beko Bk 7071 MI A+ Enerji Inox 7 Çekmece Derin Dondurucu | 244 lt | 8.300 |
Vestel A+ 6 Çekmeceli Derin Dondurucu CDE M1102 | 248 lt | 8.500 |
Altus AL 609 NF A+ 6 Çekmeceli NoFrost Derin Dondurucu | 219 lt | 6.500 |
Regal CD 62210 Çekmeceli Derin Dondurucu | 175 lt | 5.700 |
A101 derin dondurucu kategorisinde; regal 3 çekmeceli derin dondurucu, seg derin dondurucu veya altus 3 çekmeceli derin dondurucuları sık sık uygun fiyata bulabilirsiniz. Mini derin dondurucu veya en ucuz derin dondurucu arayanlar için iyi bir seçenek olabilir.
BİM derin dondurucu kategorisinde; özellikle kurban bayramı dönemlerinde simfer derin dondurucu, seg derin dondurucu veya keysmart derin dondurucu markalarını uygun fiyatlara alabilirsiniz. Fazla bütçe ayırmak istemeyenler veya en ucuz derin dondurucu araştıranlara BİM Aktüel ürünleri takip etmesini öneririm.
Acaba hangi tip derin dondurucu almalıyım? İlk yapmamız gerekenlerden birisi önce bunu tespit etmek olmalıdır. Şimdi bu konuda bazı açıklamalarda bulunalım.
Hangi Derin Dondurucuyu Almalıyım
Evlerimizde bulunan buzdolaplarının dondurucu kısımları bir çoğumuz için artık küçük ve yetersiz kalıyor. Derin dondurucu almak istediğimizde de önümüze iki seçenek çıkıyor. NoFrost derin dondurucu mu? Statik derin dondurucu mu?
Diğer yandan sandık tipi derin dondurucu mu? Yoksa çekmeceli derin dondurucu mu almalıyım? Bu konuda da merak ettiklerinizin cevabını açıklamaya çalışacağım.
Derin dondurucu almadan önce kafamızdaki bu sorulara cevap bulalım. Sizler için derin dondurucu en iyisi hangisi araştırdım ve karşılaştırdım.
En iyi derin dondurucu hangisi? En iyi derin dondurucu tavsiyeleri neler? Bakalım siz içerisinden hangisini seçeceksiniz.
Önce statik derin dondurucu mu nofrost derin dondurucu mu alacağız ona karar verelim. Bu yüzden bu konuya açıklık getirelim.
Statik Derin Dondurucu Nedir
Statik(klasik) Derin Dondurucu: Derin dondurucunun içerisindeki kanallarda gaz dolaşarak ilk önce kanalların içini sonra dondurucu içerisini soğutur. Derin dondurucu içerisinde iki farklı sıcaklık oluştuğu için karlanma ve buzlanma yapar. Bu karlanma ve buzlanma sayesinde gıdaları daha çabuk soğutur.
Belli aralıklarda örneğin yılda 1 kere dondurucunun fişi çekilmelidir. Böylece oluşan buzlanmanın çözülmesi ve temizlenmesi sağlanır. Ayrıca dondurucunun daha uzun vadede ve daha rahat kullanmasına da olanak tanır. No Frost derin dondurucu ile kıyasladığımızda statik dondurucunun eksi ya da yorucu kısmı bu diyebiliriz.
Ayrıca statik derin dondurucular, nofrost derin donduruculara göre daha fazla elektrik harcarlar. Bu yüzden no frost derin dondurucu fiyatları biraz daha yüksektir.
Statik derin dondurucuların tamiri daha kolay ve ucuzdur. No frost derin donduruculara göre parça temini daha kolaydır. Arıza yapma durumu daha düşüktür. Bu özellikleri ile kimi kullanıcılar tarafından daha çok tercih edilmektedir.
No Frost Derin Dondurucu Nedir
No Frost Derin Dondurucu: Dondurucu içerisindeki bölmelerinde bulunan hava kanalları sayesinde soğuk havayı üfleyerek gıdaları soğutur. Üfleyerek soğutma yapmasından dolayı dondurucuda bulunan gıdalar kesinlikle buz tutmaz veya karlanma yapmaz.
Karlanma veya buzlanma olmamasından dolayı temizliği çok kolaydır. No frost derin dondurucularda hava sirkülasyonu sayesinde gıdalar dondurulduğu için bu duruma dikkat edilmelidir. Yani dondurucu içini çok doldurmayın ki soğuk hava sirkülasyonu rahat bir şekilde sağlanabilsin.
No frost derin dondurucular daha az elektrik harcadıkları ve elektronik olarak daha donanımlı cihazlar olduğu için daha pahalıdır. Klasik derin donduruculara göre tamir ve parça teminleri daha zor ve masraflıdır. Kullanım konforu nedeniyle daha çok tercih edilmektedirler.
Şimdi derin dondurucu tipi nasıl olsun? Sandık tipi mi çekmeceli mi olsun. Buna karar verelim.
Sandık Tipi Derin Dondurucu Mu Yoksa Çekmeceli Derin Dondurucu Mu?
Derin dondurucular tipi ikiye ayrılır. Bunlar sandık tipi derin dondurucular (yatay derin dondurucular) ve çekmeceli derin dondurucu tipi (dik derin dondurucular)’dir.
Peki hangi tip derin dondurucuyu almalıyım? Sandık tipi derin dondurucu mu, Çekmeceli derin dondurucu mu almalıyım? Yatay derin dondurucu mu kullanışlı yoksa dik derin dondurucu mu daha kullanışlıdır? Bu konuda kararsız kalıyorsanız size yardımcı olmaya çalışalım.
Öncelikle şunu belirtelim. Bu sorunun tek bir doğru cevabı yok. Çünkü derin dondurucular tipi seçimi kişiden kişiye değişiyor. Kimi kullanıcılar sandık tipi derin dondurucuları daha kullanışlı bulurken, kimi kullanıcılar dik derin dondurucuları yani çekmeceli derin dondurucuları tercih ediyor. Temizlik konusunda dahi derin dondurucu sandık tipini daha kolay temizliyorum diyenler de var, çekmeceli daha kolay temizleniyor diyenler de.
Genel itibariyle ve en iyi derin dondurucu yorumlarını da dikkate alarak her ikisi hakkında da kısaca bilgi verelim.
Sandık Tipi Derin Dondurucu (Yatay Derin Dondurucu)
Sandık tipi derin dondurucular ile daha çok gıda saklayabilmeniz mümkün. Üstelik fiyatı çekmeceli derin donduruculara göre daha uygun. Özellikle büyük parçalı gıdalar saklayacaksanız bunlar çekmeceye sığmayacağından derin dondurucu sandık tipi olması size daha uygun olacaktır.
Sandık tipi derin dondurucunun uygun fiyatlı olması, daha büyük gıdalar veya daha çok gıda saklayabilmeniz artı yönleridir. Bu özellikleri ile daha çok restoran veya kafeler tarafından tercih edildiğini söyleyebilirim. Tabi ev için kullananlar da hayli fazla.
Ancak sandık tipi derin dondurucu yorumlarını da dikkate almak lazım. En çok şikayet edilen konulardan birisi en altta alman gereken bir paket var ise tüm sandığı boşaltmak durumunda kalıyor olmanız. Çekmeceli derin dondurucuya göre tertip ve düzen sağlamanız sandık tipi derin dondurucuda daha zordur. Hatta en altta kalan ürünleri sık sık görmediği için unuttuğunu söyleyenler de var.
Şıklık ve zariflik bakımından da sandık tipi derin dondurucular evde kullanacaklar için pek tercih edilmeyebiliyor. Temizlik sandık tipinde daha zordur bunu da göz önünde bulundurun.
Sonuç olarak fiyatı uygun veya daha çok gıda maddesi saklamalıyım diyorsanız. Geniş bir aileye sahipseniz. Derin dondurucu sandık tipi olması sizin için daha uygun olabilir.
Çekmeceli Derin Dondurucu (Dik Derin Dondurucu)
Çekmeceli derin dondurucular son zamanlarda özellikle evlerde en çok tercih edilenlerdendir. Yer bulma sorunu dik derin dondurucularda daha kolay çözülür. Şık ve zarif olmaları sebebiyle göze batmaz.
Çekmeceli derin dondurucu temizliği daha kolaydır. Aradığınız ürünü bulmanız veya derin dondurucu içerisini düzenlemeniz daha pratiktir.
Çekmeceli derin dondurucularda no frost veya statik seçenekleriniz daha çoktur. Sandık tipi derin dondurucularda no frost özelliği olan neredeyse yok diyebilirim.
3 çekmeceli derin dondurucular gıda saklama ihtiyacı çok az olan işyeri veya aileler için tercih ediliyor. 5 çekmeceli derin dondurucular iki üç kişilik aileler için genelde tavsiye ediliyor. Kalabalık aileler veya işyerleri için ise 6 çekmeceli derin dondurucular ile 7 çekmeceli derin dondurucular daha çok kullanılmaktadır.
Çekmeceli derin dondurucu da çekmecelerini tavuk, balık, et veya sebze meyve gibi ayırabilmeniz mümkün. Üstelik bunlar birbiri ile temas etmez. Sandık tipinde hepsi üst üste geliyor. Bu sebeple de çekmeceli derin dondurucular daha çok talep görüyor.
Çekmeceli derin dondurucu yorumlarına bakıldığında fiyatlarının yüksek olması en çok eleştiri alan konulardan. Sandık tipine göre daha kolay arıza yapması, tamirinin masraflı olması da yine eksi yönleri diyebiliriz.
Açıkladığımız konuları da dikkate alarak derin dondurucu sandık tipi mi çekmeceli mi olsun kararınızı verebilirsiniz. Evinizde yada iş yerinizde hangisini kullanmak size mantıklı geliyor ise onu almanızı tavsiye ederiz.
Dilerseniz sizler için hazırlamış olduğum En İyi Türk Kahvesi Makinesi Hangisi veya Hangi Çaycıyı Almalıyım başlıklı yazılarımı da inceleyebilirsiniz. Seçim yapmanızda size çok yardımcı olacaktır.
Yeni evlenecekler için ise Türkiye’de Tercih Edilen En İyi Gelinlik Markaları isimli yazımızı mutlaka incelemenizi tavsiye ederim. En mutlu gününüzde size en çok yakışacak gelinliği seçmenizde büyük katkısı olacaktır.